10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:40
No menu items!

În trei ani, singurele lucrări vizibile la Primăria sectorului 6 sunt studiile și consultanța de milioane de euro

spot_img

Edilul Sectorului 6, Rareș Mănescu și-a propus să cheltuiască, numai din bugetul local, 5,8 milioane de lei, echivalentul a peste 1,3 milioane de euro, pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate, proiectelor si altor studii aferente.

Primaria_Sector 6

Rareș Mănescu a devenit cel mai preocupat primar din București cu risipirea banilor din bugetul local al sectorului 6 pentru studii și consultanță. Primăria Sectorului 6 continuă dezmățul financiar cheltuind și anul acesta banii cetățenilor pentru studii prefezabilitate, fezabilitate și servicii de consultanță de milioane de euro.

În viziunea subordonaților primarului Rareș Mănescu, nevoile cetățenilor din sectorul 6 sunt cheltuirea a peste 700.000 de euro cu studiu de oportunitate și caietul de sarcini în vederea concesionării serviciilor de salubritate sau servicii de optimizare a lichidităților financiare necesare derulării proiectelor de investiții. Reprezentanții primăriei au strecurat și un mizilic de 10.000 de euro, din bugetul local, pentru reactualizarea documentației în vederea modernizării spațiilor verzi “inexistente” din Drumul Taberei și Militari.

Din cele peste 1,3 milioane de euro, Primăria sectorului 6 cheltuiește peste aproximativ 120.000 de euro pentru studiu de prefezabilitate între B-dul Timișoara și Prelungirea Ghencea.

Între Prelungirea Ghencea și B-dul Timișoara este un drum neasfaltat. De ce se cheltuiesc sute de mii de euro pentru hârtii când se pot aloca aceste sume pentru asfaltarea drumului. Zeci de mii de locuitori ai sectorului 6 stau zilnic în trafic pe cele două străzi.

Reclamație cetățean sector 6

Pe lista de cheltuieli cu studiile sunt alocate aproximativ 200.000 de euro pentru reactualizarea programului de reabilitare termica a imobilelor multietajate și elaborarea unei strategii de dezvoltare locala. Lista obiectivelor de investitii pe anul 2015 cu finanțare de la bugetul local sector 6 cuprinde și o listă cu șapte proiecte de consultanță modernizare arhitecturală peisagistică și urbanistică spații verzi, străzi, trotuare și parcări, în valoare toală de aproximativ 570.000 de lei. Potrivit datelor primăriei sectorului 6, bugetul consolidat de venituri şi cheltuieli pe acest an urmează să fie bătut în cuie de Consiliul Local luni, 16 februarie.

Alexandru Maghiar