3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 21:56
No menu items!

În timp ce era reținut de DNA, primarul din Năvodari scria pe facebook despre “abuzurile procurorilor”

spot_img

Nicolae Matei, condamnat deja la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru încercarea de mituire a unui fost şef al IPJ Constanţa (poliţist DNA), a fost reţinut, vineri, într-un nou dosar de corupţie.

Nicolae Matei, primar Navodari

Primarul oraşului Năvodari a fost citat vineri dimineaţă la sediul DNA Constanţa, fiind cercetat pentru două fapte de corupţie ca urmare a unei plângeri depuse anul trecut. La ora 15.40, Matei a fost scos în cătuşe din sediul DNA şi dus în arestul IPJ Constanţa pentru cel puţin 24 de ore.
Dosarul se referă la infracțiuni de corupție legate de retrocedarea unor terenuri din perioada 2011 – 2012, dar și de finanțarea clubului „Săgeata Năvodari“. În următoarele minute, pe contul de facebook al primarului a fost postat şi un mesaj în care blamează Parlamentul că nu adoptă legi care să “înlăture abuzurile procurorilor”.

A fi primar în România de astăzi echivalează cu pierderea libertatii ! Rusine parlamentului ca nu adopta legi cere sa înlăture abuzurile procurorilor ! Toti primarii din România au cate 2-3 dosare dar in nici un oraş nu de deschide o fabrica sa mai producem ceva ! Funcţionarii publici refuza sa mai semneze si acte banale de frica DNA ! Pierdem proiecte europene ! Tema corupţiei e falsa si avem nevoie de conducători care sa relanseze economia ! Motivul sărăciei si neajunsurilor e ca numai producem nimic ! România e stat politienesc ! Nu ma fac vinovat de faptele de care sant acuzat! Nu pot sa scriu neadevăruri si sa bag la puşcărie oameni nevinovati!

cont facebook Nicolae Matei

Pentru eliberarea lui Nicolae Matei au manifestat, în 2012, peste 1.000 de persoane, printre care şi fostul ministru al Culturii, Puiu Haşotti şi deputaţii Gheorghe Dragomir şi Mihai Lupu. Mitingurile au fost sancţionate public şi de Consiliul Superior al Magistraturii, fiind considerate metode de presiune asupra instanţelor care-l ţineau în arest preventiv.

Nicolae Matei a stat în arest din 14 noiembrie 2012 până în 17 aprilie 2013, timp în care PSD Constanţa a strâns semnături pentru cercetarea în libertate a primarului oraşului.

Mihaela Chiper