2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 9:42
No menu items!

În prag de iarnă, primarul Sorin Oprescu îngroapă 7,6 milioane de euro în pământ, flori și arbuști

spot_img

Primăria Capitalei, prin Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București, cumpără în prag de iarnă flori și arbuști de milioane de euro

oprescu grebla

Șefii parcurilor și lacurilor din București, în frunte cu Bogdan Tănase, au atribuit firmei Garden Center Grup un contract de 27,1 milioane de lei, fără TVA, pentru „achiziționarea de material dendro-floricol si alte materiale necesare spatiilor verzi”.

Conform anunțului de licitație, contra sumei de aproximativ 7,6 milioane de euro, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti cumpără printr-un contract acord-cadru, de la Garden Center Grup, arbuști, semințe de plante cu utilizare specifică, plante de înmulțire și bulbi de flori. Mai exact, la sediul ALPAB din Capitală din Șoseaua București-Ploiești, vor ajunge mai multe specii de castani, stejar, tei, dud, carpeni, magnolii, pruni, fag, salcie și tei. Și pământul vegetal aferent, plus turbă.

Garden Center Grup este una dintre firmele cu lipici la contracte de zeci de milioane de lei cu primării din Capitală și din țară, dar are sediul într-un apartament din București, Sector 3. Acest contract l-a câștigat pentru că a avut o ofertă cu doar 3.500 de euro mai mică față de estimarea inițială a specialiștilor din Administratia Lacuri Parcuri si Agrement București. Oficialii ALPAB au estimat că florile, arbuștii și pământul vor costa 27.117.620 de lei, fără TVA, iar firma Garden Center Grup a oferit 27.102.376 de lei, fără TVA. Domeniul de activitate al firmei Garden Center Grup este cultivarea plantelor pentru înmulțirea plantelor și are un număr mediu de aproximativ 380 de angajați.

Contractul de achiziție a plantelor și arbuștilor este finanțat din bugetul Primăriei Capitalei și nu poate fi subcontractat.