29.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 18:43
No menu items!

În prag de bacalaureat și evaluare națională, profesorii protestează în fața Guvernului

spot_img

Aproximativ 1.000 de membri din sindicatele profesorilor și-au arătat miercuri nemulțumire față de neacordarea sporurilor pentru condițiile de muncă, precum și lipsa personalului nedidactic, înformează EduPedu.

 

Pichetul este organizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“.

Prin această acțiune de protest, federațiile sindicale atrag atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic și nedidactic din învățământul preuniversitar și superior”, au transmis sindicaliștii.

„Acţiunea urmărește să atragă atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic și nedidactic din învățământul preuniversitar și superior.

Multe unități de învățământ se confruntă cu o lipsă acută de personal nedidactic. În plus, această categorie de personal nu beneficiază nici acum de sporurile pentru condițiile de muncă. Mai mult, deși lucrează peste program, din cauza lipsei de personal, salariații în cauză nu sunt remunerați suplimentar pentru munca prestată, iar acordarea timpului liber corespunzător este imposibilă.

La protest au participat și angajați din palatele și cluburile sportive școlare. Aceștia protestează față de intenția Ministerului Educației de a transfera aceste instituții, inclusiv resursa umană, în administrarea autorităților locale.

D.Constantin