-1.6 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 13:26
No menu items!

În plin scandal intern, șeful PNL cere “bunăvoință” pentru formarea unui guvern până la Crăciun

spot_img

Doar cu bunăvoința de a grăbi termenele legale am putea avea un guvern în această săptămână, a declarat președintele PNL Ludovic Orban, duminică dimineață, înaintea unei noi runde de negocieri cu USR-PLUS și UDMR.

“Sper să finalizăm în timp util astfel încât să putem prezenta lista guvernului și programul de guvernare imediat după desemnare. Acum prioritară e constiturea camerelor, astfel încât să poate demara consultările de la Cotroceni declanșate de președintele României.

Cred că dacă există bunăvoință, prevederile regulamentare permit, dar să vedem cum se va așeza Parlamentul. În ceea ce ne privește, ne vom face temele, vom munci până vom avea gata programul de guvernare, lista guvernului, protocolul de coaliție și celelalte elemente de negociere”, a spus Ludovic Orban.

El susține că numele de miniștri vor fi stabilite după finalizarea negocierilor.

Negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR s-au blocat, sâmbătă, din cauza unor tensiuni de la vârful PNL. Mai mulți lideri s-au declarat profund nemulțumiți de modul în care Orban a negociat funcțiile de miniștri și au convocat o ședință a BPN. Orban a anunțat însă că ședința nu este statutară.