20.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 7:41
No menu items!

În loc să se ocupe de pacienții COVID, DSP întocmește amenzi pentru formularul PLF, în 90% din timp

spot_img

90% din timpul orelor de program este alocat pentru întocmirea amenzilor, de către angajații DSP Arad, conform șefului acestei instituții, Horea Timiș. El a declarat Agerpres că procesele verbale de sancționare cu amendă pentru necompletarea corespunzătoare a formularului de localizare a pasagerilor ocupă cea mai mare parte a programului de lucru.

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, a declarat Agerpres că doar în perioada 1 – 31 ianuarie, au fost scrise 2.800 de procese verbale de sancţionare cu amendă pentru necompletarea PLF, în valoare totală de 8,4 milioane de lei. 600 dintre acestea au fost deja contestate în instanță. 

„Este o problemă foarte mare pentru noi faptul că activitatea de bază a inspectorilor este blocată cu amenzile PLF, adică 90% din timpul lor de lucru. Avem 12 inspectori care ar trebui să facă cu totul altceva, să verifice condiţiile igienico-sanitare la furnizorii de servicii medicale”, a mai spus Horea Timiş.

La mijlocul lunii ianuarie, conducerea DSP Arad a apelat la voluntari pentru a putea face faţă numărului mare de amenzi aplicate pentru necompletarea PFL, dar în prezent foloseşte doar proprii angajaţi pentru acest lucru.

E. Stan