8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 7:44

În loc să ajungă la DNA, Marko Attila s-a dus în delegație în străinătate

spot_img

Marko Attila a fost aşteptat, joi, la DNA pentru audieri, dar deputatul UDMR a anunțat, după-amiază, că este plecat din țară, cu o delegație

attila marko

Marko Attila, acuzat de abuz în serviciu, era așteptat azi la DNA, pentru audieri, dar în cursul după-amiezii a sunat pentru a cere o amânare, motivând că este plecat din România cu o delegație.

Deputaţii au avizat favorabil, miercuri, cererea procurorilor DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UDMR Attila Marko în dosarul ANRP.

Colegii deputatului UDMR au declarat presei că nici ei nu au reuşit să îl găsească pe Marko Attila, după votul din plen. UDMR a  anunţat că protestează faţă de încercarea de hărţuire a deputatului Marko Attila şi se declară solidară cu acesta.

Deputatul UDMR Marko Attila este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu. El a făcut parte, în 2011, din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP. În această calitate, Marko Attila, spun procurorii DNA, a aprobat alături de Alina Bica, Crinuța Dumitrean și de ceilalţi membri ai comisiei raportul de evaluare pentru un teren ce ar fi aparţinut omului de afaceri Gheorghe Stelian. Potrivit anchetatorilor, Marko Attila a cerut despăgubiri pentru 13 hectare pe care le-ar fi deţinut în Parcul Plumbuita din Capitală. Raportul a stabilit preţul terenului la 377 de milioane de lei, deşi în realitate acesta nu valora mai mult de 114 milioane de lei, susţin anchetatorii anticorupţie.