13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:51
No menu items!

În lipsa cererii de credite, băncile se reorientează pe finanțarea de nișă

spot_img

Instituțiile de credit prognozează o cerere de creditare în scădere din partea companiilor, așa că lansează produse special dedicate unor categorii de business

Exporturile își revin: Deficitul comercial al României, la minimul ultimilor 10 ani

BCR Leasing IFN a lansat, recent, transportatorilor o ofertă pentru achiziţia de vehicule comerciale cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Potrivit băncii, punctul forte al acestei oferte îl reprezintă beneficiile suplimentare oferite companiilor la finanţarea în lei, respectiv o perioadă prelungită de finanţare de până la 72 de luni, avansuri începând cu 10% şi o dobândă de 3,5% + Robor la șase luni (6M).

Campania se derulează, în perioada 15 mai – 15 august, sub titlul „Lumea se mişcă împreună cu noi”. Pentru clienţii care optează pentru finanţări în euro, perioada de finanţare este de până la 60 de luni, avansul începând de la 15%, iar dobânda este de 5,55% + Euribor la trei luni (3M) pentru vehicule comerciale noi şi de 6,55% + Euribor 3M pentru vehicule comerciale rulate.

„BCR Leasing IFN a creat această ofertă în intenţia de a contribui la susţinerea întreprinzătorilor din sectoare economice-cheie, prin finanţări flexibile, la costuri accesibile. Durata extinsă a contractului în cazul finanţărilor în lei asigură avantajul unui efort financiar lunar mai mic şi al obţinerii unei finanţări mai mari”, a declarat Bogdan Speteanu, director general BCR Leasing IFN.

Toate companiile care achiziţionează un vehicul comercial greu de la BCR Leasing IFN, în perioada promoţiei, beneficiază de Casco gratuit timp de 6 luni pentru autovehicule comerciale noi, cu masa maximă autorizată mai mică sau egală cu 7,5 tone, sau de aceeași asigurare cu cote reduse cu până la 25% faţă de cotaţiile standard, pentru vehicule noi, de orice tonaj, din categoria autovehicule comerciale grele.

În plus, potenţialii clienţi au 3 luni de graţie la capital, precum şi de un schimb de ulei gratuit, oferit prin tragere la sorţi. Potrivit celui mai recent sondaj al BNR, instituțiile de credit anticipau pentru prima parte a anului o reducere semnificativă a cererii de credite la nivel agregat.

C.C.