-1.9 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 14:21
No menu items!

În iunie, când era premier, se încheiase pandemia. Florin Cîțu, acum:”Urmăresc cu atenție și cu îngrijorare, nu știu dacă e un moment să relaxăm măsurile”

spot_img

Florin Cîțu se declară “îngrijorat” de faptul că guvernul PNL PSD a luat măsuri de relaxare de sărbători, deși atunci când a adoptat ca premier, în iunie, măsuri și mai relaxate, spunea că pandemia nu mai este un pericol. Mai mult, Florin Cîțu spunea, în luna septembrie, atunci când se ocupa de organizarea Congresului PNL, că dacă se respectă regulile, nu există temeri de răspândire a virusului.

Florin Cîțu a comentat, joi, toate măsurile luate de Guvern pentru perioada sărbătorilor, dar și modificările aduse la proiectul de lege privind certificatul verde, deși participă la toate ședințele coaliției, la care sunt prezenți și ceilalți lideri politici, și premierul PNL Nicolae Ciucă.

“Am fost criticat în vară, când erau mai puține cazuri pe zi. Azi se relaxează. Unii care ne criticau în vară sunt relaxați. Privesc cu atenție ce se întâmplă și cu îngrijorare, sper să nu am dreptate. Nu știu dacă e momentul să ne relaxăm. Introducerea certificatului verde oferea posibilitatea să menținem economia deschisă și de a avea o rată de vaccinare în creștere”.

În privința certificatului verde, președintele PNL s-a arătat deranjat de faptul că statul va asigura testarea angajaților.

“Trebuie să pornim de la ce am dorit cu acest certificat verde, de a crește rata de vaccinare. Dacă oferim o testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare n-o să mai crească”, a mai spus Cîțu.

Marilena Nedelcu