9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:06

În fiecare weekend, Vasile Dâncu îl invită pe Victor Ponta în PSD

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu l-a nominalizat di nou, vineri seară, pe Victor Ponta cu partidul Pro România pentru o eventuală alianță cu PSD. Weekend-ul trecut, Dâncu îi propunea, direct, lui Victor Ponta, o alianță între partidul său și PSD.

Vasile Dâncu susține că invitația nu este doar pentru Victor Ponta și Pro România, ci și pentru alți social-democrați care au plecat în alte formațiuni politice, deoarece PSD “trebuie strâns” tot ce este pe zona de stânga, pentru pregătirea viitoarelor alegeri, cele prezidențiale din 2024. Liderul PSD recunoaște însă că nici Marcel Ciolacu și nici alți membri ai partidului nu ar vedea cu ochi buni o asemenea alianță.

“Nu cred, nu am văzut un entuziasm în PSD ca să fiu sincer pentru revenirea lui Ponta, cel puțin în acest moment. Așa s-a întâmplat cu toți președinți ai PSD-ului până acum și chiar și la alte partide se întâmplă același lucru: un fost președinte nu mai este, nu mai are prea multă valoare, din păcate, în partidul respectiv.”, a spus Vasile Dâncu la Gold FM, în cadrul emisiunii CE-I ÎN GUȘĂ, ȘI-N CĂPUȘĂ!, cu Cozmin Gușă.

“E o explicație foarte simplă: suntem în politica românească doar la 30 de ani după comunism și încă funcționează logica prezidiului și prezidiul oricât ai lungi masa respectivă, n-are decât locuri limitate, și atunci (…) Și toată lumea se întreabă ce vrea. Păi vrea să-l uzurpe pe președinte și atunci președintele bineînțeles că-i dă un picior fostului președinte.”, a mai spus Dâncu.