2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 7:07
No menu items!

În epoca selfie-urilor, pisicile negre sunt din nou nepopulare

spot_img

Sute de animale sunt abandonate în condițiile în care proprietarii se plâng că pisicile negre nu ies la fel de bine în poze ca cele cu blana în culori mai deschise

pisica neagra

Un număr tot mai mare de pisici negre ajung în adăposturile pentru animale, deoarece stăpânii le abandonează din cauza faptului că nu dau bine în poze, informează publicația britanică The Daily Telegraph.

Timp de secole, pisicile negre s-au confruntat cu suspiciunea, ostilitatea, ba chiar moartea, din cauza ghinionului pe care s-a crezut că îl poartă. În prezent, se pare că pisicile negre se confruntă cu o nouă provocare existențială: popularitatea crescândă a “selfie-urilor” în era rețelelor de socializare.

Sute de animale sunt abandonate în condițiile în care proprietarii se plâng că pisicile negre nu ies la fel de bine în poze ca cele cu blana în culori mai deschise, ceea ce îi face mai puțini populari în rândul acelora cărora le place să posteze selfie-uri alături de animalele de companie pe site-uri precum rețeaua de socializare Facebook.

Potrivit organizației Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA), peste 70% dintre cele peste 1.000 de pisici aflate în îngrijirea sa în Marea Britanie sunt negre sau alb cu negru. De asemenea, alte centre au declarat că viitorii proprietari cer pisici care să aibă orice culoare, mai puțin neagră.

D.M.