13 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 18:02

În ce țară merge în vizită Iohannis

spot_img

Președintele ales a declarat, marți, la Sibiu, că va face o vizită privată în SUA în zilele următoare

Klaus_Iohannis_SZ

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că şi-a depus mandatul de primar al Sibiului, spunând că acest demers este necesar pentru a putea prelua mandatul de preşedinte al României. Răspunzând unei întrebări, el a precizat că va face o vizită privată în SUA, în următoarele zile.

Într-un comunicat de presă transmis marţi, PNL precizează că Iohannis se va afla în SUA în perioada 4 – 11 decembrie.

“Mulţumesc sibienilor care de patru ori mi-au acordat îndrederea lor”, a mai spus Iohannis, în conferința de presă organizată la Primăria Sibiu, arătând că Sibiul a devenit Capitală Europeană, iar ulterior unul din oraşele cele mai cunoscute şi admirate din România.

Klaus Iohannis le-a mulţumit sibienilor pentru că au făcut aceste lucruri posibile. El a spus că urmează o şedinţă a Consiliului Local Sibiu pentru alegerea unui primar interimar.

Iohannis a mai afirmat că va reveni la Sibiu, pentru că va fi preşedintele României şi al tuturor cetăţenilor români, indiferent unde stau, în ţară sau în diaspora, adăugând: “Atunci când spun acasă, spun Sibiu”.

În prezent, atribuţiile de primar ale lui Klaus Iohannis sunt exercitate, ca interimar, de viceprimarul Astrid Fodor (FDGR).