12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 15:56

În Capitală încep miercuri simulările pentru examenele naţionale

spot_img

În Capitală încep miercuri simulările pentru examele naţionale

Pentru elevii din Capitală, simularea la limba şi literatura română pentru examenele naţionale (bacalaureat şi evaluarea naţională) va fi susţinută pe 30 ianuarie, cea de matematică pe 1 februarie, iar pe 22 aprilie cea de informatică.

Elevii care vor participa la simulările examenelor naţionale (bacalaureat şi evaluare naţională) vor mai mai susţine simulări la fizică, istorie, biologie şi chimie.

La simulările probelor la limba şi literatura română şi matematică pentru examenul de bacalaureat vor putea participa şi absolvenţii de liceu din seriile anterioare, în funcţie de capacitatea organizatorică a fiecărei unităţi de învăţământ în parte.

Potrivit procedurii de desfăşurare a simulărilor, directorii unităţilor şcolare vor afișa pe uşile sălilor de concurs atenționări care vizează elevii ce intenționează să copieze. În caz de abatere,aceșția vor putea fi sancţionați prin scăderea notei la purtare.

Managerii unităţilor şcolare sunt de asemenea responsabili pentru gradul de prezență al elevilor la simulări, acesta fiind un criteriu în evaluarea activităţii directorilor pe anul şcolar în cursul căruia se desfăşoară simulările.

Simularea la evaluarea naţională va avea o durată de două ore, iar cea pentru bacalaureat, de trei ore și vor avea loc sub supraveghere video.

Scopul simulărilor la examenele naţionale este de a evalua gradul de pregătire al elevilor, care va permite ulterior desfăşurarea şi organizarea activităţilor de pregătire a acestor examene pe parcursul semestrului al doilea.

C.I.