0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 3:05
No menu items!

În Brăila, 18 sate sunt încă izolate din cauza ninsorilor

spot_img

romania zapada

Un număr de 18 sate din zece comune mai sunt izolate, vineri seară, în judeţul Brăila, unde sunt încă blocate 23 de drumuri judeţene şi un drum naţional.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, vineri seară mai sunt izolate 18 sate din comunele Bordei Verde, Cireşu, Dudeşti, Galbenu, Gradiştea, Rîmnicelu, Roşiori, Stăncuţa, Vişani şi Zăvoaia.

Totodată, satele Roşiori, Florica şi Colţea din comuna Roşiori nu sunt alimentate cu apă.

De asemenea, DN 23 este blocat pe anumite sectoare, în timp ce pe restul drumurilor naţionale, DN 2B, DN 21, DN 22 şi DN 22B, se circulă cu dificultate din cauza zăpezii. De asemenea, sunt închise 15 drumuri judeţene, iar pe alte opt se circulă doar pe un fir.

Vineri, sute de pompieri, militari şi jandarmi au intervenit pentru deszăpezire. Astfel, 30 pompieri au participat la acţiuni de deszăpezire în comunele Bărăganu, Victoria, Berlescu şi Gropeni, iar în comuna Siliştea au intervenit 89 de poliţişti de la Departamentul de Intervenţie Rapidă. Aproape 200 jandarmi din Brăila şi Bacău au deszăpezit gospodăriile oamenilor din localităţile Olăneasca, Gulianca, Corbu Nou, Corbu Vechi, Măxineni şi Romanu, iar 325 militari de la unităţi din Brăila şi Galaţi au acţionat în municipiul Brăila, în oraşul Făurei, în comunele Surdila Găiseanca, Scorţaru Nou, Rîmnicelu, Movila Miresii, M. Kogălniceanu, Esna şi Gemenele şi au contribuit la transportul de carburant asigurat de la rezervele de stat în comunele Salcia Tudor, Măxineni, Bărăganul şi Dudeşti.

 D.M.