7 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 13:24
No menu items!

Imunitatea şoferului Ambasadei Rusiei ar putea fi ridicată

spot_img

Ministerul român de Externe analizează posibilitatea de a solicita ridicarea imunităţii diplomatului rus care a accidentat o tânără în Bucureşti, ambasadorul rus fiind convocat la minister, a declarat ministrul de resort, Titus Corlăţean.

Premierul Victor Ponta a declarat, la rândul său, că Titus Corlăţean trebuie să ia toate măsurile permise de convenţiile internaţionale pentru ca persoana vinovată să plătească, dacă accidentul în care o tânără a fost lovită de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse constituie o infracţiune.

Victor Ponta spune că a fost informat despre acest accident.”Domnul Corlăţean trebuie – şi asta am vorbit cu domnia sa – trebuie să ia toate măsurile permise de convenţiile internaţionale pentru ca, dacă este vorba de o infracţiune, persoana vinovată să plătească”, a spus Ponta.

Dosarul a fost trimis, astăzi, de procurori Judecătoriei Sectorului 3 unde urmează să se judece transferul de procedură, anchetarea secretarului 1 al Ambasadei Rusiei trebuind desfășurată, conform normelor, la Moscova. Termenul de judecată a fost fixat pentru 14 noiembrie 2012.

O fată de 19 ani a fost lovită duminică, în jurul orei 16.45, de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse. Accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia străzilor Camil Ressu şi Ilioara.