11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 0:03

IMM-urile primesc credite la 4,49% pe an, pentru vehicule comerciale

spot_img

Firmele mici și mijlocii se vor putea finanța în această vară din resursele contractate de la BEI

euro

Banca Europeană pentru Investii (BEI) și UniCredit Leasing Corporation IFN SA au semnat un nou acord pentru o linie de finanţare în valoare totală de 50 milioane euro, care va fi folosită în special pentru împrumuturi destinate IMM-urilor.

Grupul italian SACE este un partener important în această tranzacţie, garantând împrumutul în proporţie de 80%. Prima tranșă a împrumutului, în valoare de 25 milioane euro, va fi disponibilă pentru utilizare de către UniCredit Leasing la începutul lunii iulie a acestui an.

Astfel, în lunile iulie și august 2014, folosind sursa de finanţare BEI, UniCredit Leasing le va oferi clienţilor săi IMM-uri finanţări pentru vehicule comerciale ușoare și grele, cu o rată a dobânzii la euro de 4,49% pe an (Euribor 3M + marja 4,18%).

“Dorim să le oferim clienţilor noștri o experienţă financiară cât mai completă, axată pe servicii de bună calitate, siguranţa apartenenţei la un grup european de top și costuri rezonabile, calibrate nevoilor lor. Ne bucură noul parteneriat cu Banca Europeană pentru Investiţii, care ne ajută să le aducem noi beneficii clienţilor nostri”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.

A două jumătate a liniei de finanţare acordate de BEI, respectiv a două transă de 25 milioane euro, va începe a fi utilizată de UniCredit Leasing după 1 ianuarie 2015. Maturitatea liniei de finanţare este de 5 ani.

Firmele care vor contracta împrumuturi de la UniCredit Leasing din surse BEI pot proveni din domenii foarte diverse, una din clauze stipulând că 10% din totalul liniei de finanţare să fie folosită pentru susţinerea domeniului agricol.

“Fondurile BEI vor facilita accesul la finanţare pentru IMM-urile active în sectoarele agriculturii, industriei și serviciilor din România. O disponibilitate crescută de finanţare pe termen lung pentru aceste companii este esenţială pentru dezvoltarea și diversificarea economiei românești, având efecte pozitive asupra creșterii economice și creării de noi locuri de muncă în toată ţara, inclusiv în zonele rurale”, a declarat Mihai Tanăsescu, vicepreședintele BEI.

Întreprinderile mici și mijlocii care se pot încadra pentru un împrumut din surse BEI au o cifră de afaceri de maximum 50 milioane euro, respectiv mai puţin de 250 de angajaţi.

UniCredit Leasing Corporation a contractat și în 2008 un împrumut de 50 milioane euro de la Banca Europeană pentru Investiţii. Linia de finanţare a vizat investiţiile în active fixe sau circulante în domeniul energiei (inclusiv al economiei de energie), protecţia mediului înconjurător, infrastructură (inclusiv sănătate, educaţie, așezăminte sociale), cercetare, dezvoltare și competitivitate economică, agricultură, industrie și servicii turistice.

Compania de leasing a utilizat deja integral această linie de finanţare de la Banca Europeană pentru Investiţii, preponderent în beneficiul IMM-urilor, din care s-au putut credita și câteva companii mai mari și autorităţi publice, în condiţiile agreate cu instituţia financiară internaţională. Numărul total de clienţi care au beneficiat de finanţare ca urmare a acestui împrumut a fost de 1224 de firme.

C.C.