3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 20:26
No menu items!

Imixtiunea justiției în politică. Livia Stanciu: Nu e normal să votezi oameni cu dosare penale

spot_img

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a declarat marți că realegerea în funcții a unor primari care au probleme cu justiția nu este un lucru normal.

Livia Stanciu s-a arătat revoltată de realegerea unor primari cu dosare penale. „Mie nu mi se pare o normalitate să fie votați astfel de oameni, chiar dacă operează prezumția de nevinovăție în ceea ce îi privește, până la momentul pronunțării unei hotărâri de condamnare. (…) Știți foarte bine care a fost punctul meu de vedere în ceea ce îi privește și pe cei condamnați la pedeapsa cu suspendare condiționată, cum era înainte, sau suspendare sub supraveghere. Îmi mențin același punct de vedere”, a spus Livia Stanciu, la ieșirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Întrebată dacă votul de duminică a demonstrat o lipsă de încredere în activitatea justiției, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție a spus că nu crede acest lucru, dar „poate să demonstreze altceva”, informează Agerpres.

Livia Stanciu este celebră pentru poziția ei fermă contra pedepselor cu suspendarea executării. într-un ghid de orientare profesională a judecătorilor realizat de ICCJ, Livia Stânciu insistă că singura cale prin care Justiţia poate lupta eficient cu fenomenul corupţiei, care încă face ravagii în clasa politica românească, este pronunţarea, atunci când probele sunt indubitabile, a unor pedepse cu închisoarea cu executare.

Andrei Tudor