27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:19
No menu items!

Imigrantul român devenit celebru în Marea Britanie, a dispărut

spot_img

Victor Spirescu

Românul Victor Spirescu, primul imigrant care a venit în Marea Britanie să lucreze după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii, a dispărut fără urmă şi a renunţat de bunăvoie la locul de muncă, susţin foştii săi colegi de la spălătoria auto, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Potrivit unor angajaţi de la spălătoria auto din Biggleswade (comitatul Bedfordshire), Victor Spirescu s-a întors după prima zi de muncă în apartamentul în care locuia împreună cu colegii săi, şi-a făcut bagajul, şi-a luat toate lucrurile şi i-a anunţat că pleacă să-şi vadă fratele, aflat la Londra.

„Nu ştim unde se află în acest moment şi nici ce face şi nici nu poate fi contactat pe telefonul mobil din România, pentru că l-a închis”, au afirmat foştii săi colegii.

Totodată, conducerea spălătoriei auto din Biggleswade neagă categoric că românul a fost concediat.

Românul Victor Spirescu, în vârstă de 30 de ani, a ajuns în Marea Britanie la 1 ianuarie, fiind întâmpinat pe Aeroportul Luton de jurnalişti şi de parlamentarul laburist Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor, în contextul polemicilor din Marea Britanie privind românii şi bulgarii care ar fi putut veni în ţară după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii.

Din 2 ianuarie, românul lucra la o spălătorie auto din Biggleswade (comitatul Bedfordshire), dar a fost concediat, scrie The Times, care afirmă că şeful său a fost nemulţumit de faptul că vorbea frecvent la telefon în timpul serviciului cu jurnaliştii, dar şi cu membrii familiei şi, de asemenea, a fost deranjat de atenţia pe care i-a acordat-o presa de la Londra.

Presa de la Londra a scris la începutul săptămânii că Victor Spirescu a fost condamnat în 2009 pentru agresarea fostei sale prietene, pe care a bătut-o deoarece aceasta intenționa să pună capăt relaţiei.

În prezent, Victor Spirescu are o relaţie cu o tânără în vârstă de 19 ani, Cătălina, care a rămas în locuinţa pe care cei doi o deţin în satul Pelişor, din Sibiu.

C.A.