10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 19:46

Imigranții își schimbă ruta după ce Ungaria a închis granița cu Croația / FOTO

spot_img

 

Ungaria a reinstituit temporar controale la frontiera cu Slovenia, în contextul afluxului de refugiaţi, a anunţat, sâmbătă, ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, măsura fiind permisă de Tratatul Schengen.

“Am aflat că imigranţii clandestini care nu pot intra în Ungaria din cauza închiderii frontierei cu Croaţia sunt transportaţi pe la graniţa sloveno-ungară”, a explicat Szijjarto, potrivit MTI. “Am introdus temporar controalele la frontieră, în conformitate cu Tratatul Schengen”, a adăugat şeful diplomaţiei de la Budapesta.

Guvernul Ungariei a informat Slovenia şi Comisia Europeană în legătură cu această decizie.

Ungaria a închis, începând din noaptea de vineri spre sâmbătă, frontiera cu Croaţia, astfel că imigranţii extracomunitari aflaţi pe teritoriul croat se îndreaptă spre Slovenia, în drumul spre Austria şi Germania.

Conform Acordului Schengen, în situaţii excepţionale, ţările pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spaţiului comun de liberă circulaţie. “În situaţii de ameninţări grave la adresa ordinii publice sau de riscuri privind securitatea internă, un stat membru Schengen poate reintroduce controale la frontiera internă pentru cel mult 30 de zile sau pe durata previzibilă a riscului la adresa ordinii publice dacă perioada depăşeşte 30 de zile”, se arată în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind funcţionarea Schengen.