14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:09

Imigranţii europeni care solicită ajutoare sociale în Marea Britanie se vor confrunta cu un test de 100 de întrebări

spot_img

 imigranti-uk

Imigranţii europeni care solicită ajutoare sociale în Marea Britanie vor fi supuşi, începând de vineri, unui test cu 100 de întrebări, ce include, între altele, explicațiile pentru care nu au reuşit să îşi găsească un loc de muncă în ţara de origine, sau teste de limbă engleză, relatează The Guardian.

Cele 100 de întrebări noi au fost prevăzute  înaintea ridicării restricțiilor existente pe piața muncii pentru cetățenii români și bulgari la 1 ianuarie.

Uniunea Europeană insistă asupra liberei circulații a lucrătorilor pe teritoriul UE, iar guvernul de la Londra crede că are dreptul legal de a chestiona mai intens imigranţii înainte ca aceştia să fie îndreptăţiţi să solicite beneficii sociale.

Potrivit The Guardian, lucrătorilor de pe teritoriul UE li se cere deja să dovedească că și-au căutat în mod real un loc de muncă în Marea Britanie.

Ministerul britanic al Muncii a declarat că, “pentru a trece testul în vederea obţinerii unei locuinţe mai bune, imigranţii vor trebui să răspundă unor întrebări personalizate, să ofere răspunsuri mai detaliate şi să prezinte mai multe dovezi înainte de a primi permisiunea de a solicita ajutoare”.

Imigranții vor fi întrebați, pentru prima dată, conform The Guardian, despre încercările de a găsi un loc de muncă înainte de a veni în Marea Britanie și despre competențele lor de limbă engleză și dacă acestea vor reprezenta o barieră în calea găsirii unui loc de muncă.

C.A.