3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 18:52
No menu items!

Imigranţi români arestați la Londra după două zile de la anularea restricţiilor

spot_img

londra_politie

Mai mulţi români, inclusiv o femeie care ar fi mers în Marea Britanie pentru a primi îngrijiri medicale gratuite, au fost arestaţi joi în zona Marble Arch, la Londra, după două zile de la anularea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii, relatează The Daily Express în pagina electronică.

Potrivit publicaţiei The Daily Express, agenţi din cadrul Agenţiei britanice pentru control la frontieră au arestat aproximativ 12 români care aveau cu ei saci plini cu haine şi obiecte personale. După ce au fost percheziţionaţi, amprentaţi, fotografiaţi şi înregistraţi de oficiali din cadrul Agenţiei, membrii grupului au fost obligaţi să mărşăluiască spre un loc de unde urmau să fie luaţi cu dube aparţinând Ministerului de Interne.

“Acest lucru face parte din activitatea noastră obişnuită pe care o desfăşurăm în întreaga ţară zilnic. Atunci când cei care nu au permisiunea să se afle în Marea Britanie refuză să se întoarcă acasă în mod voluntar, vom acţiona pentru a-i îndepărta”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Jurnaliștii britanici susțin că în grup se afla o femeie care a declarat că a venit în Marea Britanie pentru a urma un tratament gratuit într-un spital. Înainte să fie reținută, Daniela, îmbrăcată în negru şi având asupra ei o pungă de plastic plină cu medicamente şi documente de la Sistemul Naţional britanic de Sănătate (NHS), a declarat că a “venit pentru spital” şi că suferă de “astmă şi angină pectorală”.

Operaţiunea Agenţiei s-a desfăşurat la mai puţin de 48 de ore de la anularea restricţiilor impuse pe piaţa muncii românilor şi bulgarilor, iar arestările au fost operate în zona cunoscutului monument londonez, devenit punct de întâlnire pentru românii care sosesc în Marea Britanie, potrivit publicaţiei britanice. Membrii grupului vor primi bilete de avion spre România.

Potrivit legislaţiei care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, persoanele care sunt expulzate nu se pot întoarce pentru o perioadă de un an, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Interne. Biletele imigranţilor care sunt de acord să se întoarcă acasă sunt plătite de către Ministerul britanic de Interne, consilii locale, iar uneori de către asociaţii de binefacere pentru persoane fără adăpost ca ThamesReach.

R.D.