4.8 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 9:02

Îmbunățățiri de peste jumătate de milion de euro la cel mai mare parc de distracții din România

Îmbunățățiri de peste jumătate de milion de euro la cel mai mare parc de distracții din România

Parcul de distracții Divertiland din Militari a beneficiat de o investiție suplimentară de peste jumătate de milion de euro și se va deshide oficial pe 1 iunie, au transmis reprezentanții companiei. Noile facilități constau în mai multe restaurante, o zonă de activități pentru copii și lecții de surfing în singura piscină cu valuri din București.

Suma de aproximativ 500.000 de euro se adaugă celor 25 de milioane de euro investite deja în deschiderea parcului pe o suprafață totală de 7,2 hectare (echivalentul a zece stadioane de fotbal). Aceasta reprezintă prima fază a unui proiect de proporții care, potrivit reprezentanților companiei, va oferi românilor cel mai mare parc de distracții din regiune, desfășurat pe 45 de hectare.

„În ultimii cinci ani, criza economică a modificat obiceiurile consumatorilor în materie de divertisment. Pe măsură ce veniturile au scăzut, mulți au renunțat la excursiile în străinătate și au început să petreacă timp de calitate în apropiere de casă, precum la cinematograf și în parcurile de distracție”, spune Alexis Paizis, directorul general al Divertiland.

Astfel, numărul parcurilor de distracție în lume a crescut cu 17.000 din 2007 până în prezent. ”România s-a dovedit a fi locul perfect pentru a ne plasa proiectul, atât datorită lipsei de oferte similare pe piață, dar și pentru că România este un pol important în regiune, iar acest parc o va pune pe harta divertismentului european”, a adăugat Paizis.

Aproximativ 15% din investiția totală a fost alocată către sistemul de curățare a apei, creat și implementat conform standardelor germane. Noile facilități includ trei zone ample de food-court și lecții de surfing. Divertiland are o capacitate de 3.500 de persoane pe zi, care au acces gratuit la șezlonguri, umbrele și colaci, incluse în taxa de acces (între 40 și 70 de lei).

Potrivit reprezentanților companiei, transportul gratuit va fi disponibil pentru clienți, facilitând accesul de la stația de metrou Păcii, din Militari, la Divertiland și înapoi.

„Pentru sezonul 2013 estimăm 160.000 de vizitatori, din iunie până la sfârșitul lui august”, adaugă Alexis Paizis.

Cosmina Croitoru