4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:27
No menu items!

Îmbrăţişările ne înfrumuseţează viaţa

spot_img

Îmbrăţişările ne înfrumuseţează viaţa

A îmbrăţişa = a înconjura cu brațele, pentru a demonstra dragostea sau afecțiunea.

O îmbrăţişare este un act de afecţiune, care stă la baza unei relaţii frumoase şi sănătoase. Cuplurile de termen lung uită cât de mult înseamnă o îmbrăţişare, dar acest mic gest transmite, prin limbajul trupului, mai mult decât pot spune vorbele. Pentru un cuplu, îmbrăţişările ajută la umplerea golurilor făcute de ceartă, supărare şi timp petrecut la distanţă.

Când îmbrăţişezi pe cineva cu dragoste în corp, se secretă hormonul iubirii, oxitocina, care ne face să ne simţim iubiţi şi protejaţi. Îmbrăţişările sunt incredibil de importante într-o relaţie, deoarece ne ajută să ne conectăm pe plan emoţional cu partenerul, mai ales când trecem prin momente stresante. O simplă şi nevinovată îmbrăţişare are un mare efect pentru sănătate. O îmbrăţişare pe zi poate fi mai bună decât un măr.

Gest de afecţiune, îmbrăţişarea este cea mai importantă formă de transmitere a miraculoasei călduri umane şi are capacitatea de a micşora riscul bolilor de inimă, combate stresul şi oboseala, întăreşte sistemul imunitar, luptă contra infecţiilor şi a depresiei, scade presiunea sanguină şi nivelul hormonului stresului.

Când ne atingem, îmbrăţişarea afectuoasă şi copleşitoare îşi dovedeşte amploarea prin înviorarea simţurilor şi reafirmarea încrederii de sine. Îmbrăţişările ne oferă senzaţia de bine, alină durerea, depresia şi anxietatea, stimulându-ne pozitiv şi dezvoltându-ne personalitatea.

C.N.

Articolul precedentInstituţia familiei
Articolul următorTerapia la salină