9.6 C
București
duminică, 2 aprilie 2023 - 9:26
No menu items!

Îmbătrânește frumos! Cum previi apariția ridurilor?

spot_img

 riduri

Procesul de deteriorare celulară este un proces natural, dar dacă ții cont de câteva reguli, poti impiedica instalarea ridurilor cu mulți ani.

Mai jos regăsești câteva sfaturi pentru păstrarea frumuseții tale:

Demachiaza-te în fiecare seară, indiferent dacă ai aplicat sau nu machiaj în ziua respectivă. Demachiantul trebuie să fie natural, fără parabeni, lanolol/lanolina ,ingrediente animale care să blocheze porii, parfum sintetic. Folosește un demachiant specific tipului de ten și utilizează o cremă de noapte potrivită tenului tău.

Folosește pe timpul zilei o cremă cu factor de protecție solară, indiferent de anotimp.

Vara folosește cremă cu SPF și pe corp. Razele ultraviolete reprezintă 80% din cauza apariției ridurilor. Evită în zilele foarte însorite să te expui prea mult la soare și protejează-te folosind cremă cu SPF cel puțin 15. Ochelarii de soare trebuie să aibă specificat filtru de protecție pe ramă. (UVB,UVA)

Nu fuma! Fumul de țigară conține, printre multe alte elemente nocive, o enzimă care afectează în mod direct fibrele de colagen și elastan, care asigură elasticitatea pielii.

 Încearcă să te odihnesti 6-8 h pe noapte. Dacă nu dormi suficient, organismul secretă prea mult cortisol, care favorizează degenerarea celulară.

 Bea multă apă și mănâncă regulat fructe, legume, peste, cereale integrale,migdale și nuci crude. Rezerva lor de antioxidanți este neprețuită și ajută organismul să combată acțiunea nocivă a radicalilor liberi.

 Iarna folosește unt de corp și o cremă hidratantă pentru ten. Gerul accelerează deshidratarea tenului.  Ziua folosește cremă cu SPF 15-30.

Machiază-te cu cosmetice naturale, care îți protejează tenul și îl hidratează. Produsele de machiaj de proastă calitate, folosite zilnic scad puterea naturală de protecție a tenului, care va fi mai ușor pătruns de razele ultraviolele si se va rida mai repede.

Consumă cât mai mult pește. Dincolo de faptul că este o sursă bogată de proteine și nu conține multe calorii, conține acizi grași omega-3 care au un rol important în menținerea epidermei și contribuie chiar la reducerea ridurilor.

Nu-ți spăla fața în exces, deoarece vei dezechilibra secreția glandelor sebacee.

C.A.