7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 0:40

IMAGINILE MORȚII. Cum arată salonul mistuit de flăcări în care și-au pierdut viața 9 oameni

spot_img

Primele imagini care arată ce a rămas în urma incendiului devastator din Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța sunt tulburătoare. Totul este carbonizat, iar pacienții nu au avut nicio șansă, moartea celor 9 pacienți fiind cumplită. Un al zecelea pacient din Secție a scăpat cu viață în mod miraculos.

La ATI-ul spitalului erau 10 paturi alocate, cu 2 medici de ATI și 2 rezidenți din aceeași specialitate.

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, o clădire veche de 60 de ani, funcționa în ciuda unor nereguli extrem de grave. De altfel, un raport din 2020 arată dimensiunea nepăsăsrii. Raportul IGSU semnalează faptul că la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța nu funcționau instalatiile de detectie, semnalizare si avertizare a incendiilor, iar instalațiile electrice nu erau verificate periodic cu personal atestat.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Amarandei, a afirmat, vineri, că pentru stabilirea incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase vor fi verificate toate aspectele, el precizând că în urma ultimului control au fost găsite nereguli, atât aspecte tehnice, cât şi organizatorice. Anul acesta în luna februarie a fost efectuat un control la toate unităţile medicale, în special la cele care asigurau suport COVID.

“Au fost şi aici identificate anumite nereguli, au fost şi aspecte tehnice şi aspecte organizatorice”, a afirmat şeful ISU, care nu a dat însă mai multe detalii.

Amarandei a afirmat că la incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase au fost alocate toate forţele de intervenţie din municipiul Constanţa.

                                                                                             C.Dumitrescu