28.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 20:53
No menu items!

Imagini din satelit surprind 200 de gropi comune în apropiere de Mariupol. Ucrainenii acuză: rușii încearcă să ascundă masacrul

spot_img

Imagini din satelit par să surprindă gropi comune în apropiere de Mariupol, iar oficiali locali acuză Rusia că a îngropat în aceste gropi până la 9.000 de civili ucraineni cu scopul de a ascunde un masacru, transmit The Associated Press şi Reuters.

Maxar Technologies, un furnizor de imagini satelitare, a publicat imagini care arată, în opinia sa, peste 200 de gropi comune în oraşul Manhuş.

Oficiali ucraineni acuză armata rusă de faptul că a îngropat în aceste gropi locuitori ai Maripolului, pe care i-au ucis în lupte. Aceste imagini satelitare surprind rânduri lungi de morminte, în continuarea unui cimitir, în oraşul Manhuş, în afara Mariupolului.

Primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, îi acuză pe ruşi de faptul că „îşi ascund crimele militare” luând cadavre ale civililor din oraşul-port şi îngropându-le la Manhuş.

În aceste morminte s-ar putea afla până la 9.000 de morţi, estima joi într-un mesaj postat pe Telegram Consiliul Municipal al Mariupolului.

Raluca Dan