4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:22
No menu items!

IMAGINI ȘOCANTE. Un palestinian, care îşi căuta familia sub ruine – împuşcat de lunetişti în Gaza. VIDEO

spot_img

Atacul a avut loc în momentul în care mai mulţi voluntari şi salvatori încercau să găsească cadavrele prinse sub dărâmături

palestinian

Un palestinian a fost împușcat de un lunetist în timp ce traversa o zonă în ruine. Atacul a avut loc în momentul în care mai mulţi voluntari şi salvatori încercau să găsească trupurile neînsufleţite prinse sub dărâmături, pe intervalul anunţat de încetare a focului, după cea mai violentă zi din operaţiunea militară asupra Fâşiei Gaza, potrivit Antena 3.

Bărbatul, îmbrăcat în tricou verde şi jeanşi albaştri, a fost împuşcat de un lunetist, iar după primul foc care l-a rănit, el a fost împuşcat încă de două ori în timp ce se afla întins la pământ.

Potrivit organizaţiei International Solidarity Movement, militarii israelieni au împuşcat un om care încerca să-şi caute familia. El era însoţit de salvatori ai municipalităţii şi echipe internaţionale de observare în timp ce-şi căuta familia pe o stradă distrusă din cartierul Shujaiya.

L-au împuşcat chiar sub ochii noştri. Prima oară l-au rănit, apoi au continuat să tragă în el. Eram neputincioşi. Nu am avut ce să facem decât să ne refugiem, riscam să avem aceeaşi soartă“, spune un martor, membru al International Solidarity Movement.

Organizaţiile internaţionale de protecţie a Drepturilor Omului au criticat Israelul pentru numărul mare de civili ucişi în timpul operaţiunii din Gaza.

Conform Médecins Sans Frontières (MSF-Medici Fără Frontiere), cele mai multe victime sunt persoanele civile: “De la începutul operaţiunii Protective Edge în Fâşia Gaza, majoritate celor ucişi şi răniţi sunt civili. Chiar şi echipele medicale au fost atacate în mai multe rânduri”.

De asemenea, MSF spune că au fost cazuri când armata israeliană a tras asupra paramedicilor şi a ambulanţelor.

D.M.