19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:32
No menu items!

Imagine cutremurătoare: Militanții Statului Islamic torturează un băiat de 14 ani

spot_img

statul islamic

BBC a anunțat luni că a obținut o filmare în care apar mai mulți membri ai organizației Statul Islamic torturând un băiat de 14 ani din Siria.

Filmul, realizat cu un telefon mobil de un fost membru al grupului jihadist, arată copilul care este bătut în timp ce este atârnat de încheieturile de la mâini, la aproape o jumătate de metru deasupra solului.

Băiatul, identificat cu numele Ahmed, are ochii acoperiți, iar doi bărbați înarmați, îmbrăcați în negru și mascați, îl bat.

bbc

În prezent, tânărul trăiește în Turcia și are coșmaruri în timpul nopții. În momentul filmării avea 14 ani. Ahmed a povestit că bătăile și torturile au durat două zile. El relatează că fost convins de doi necunoscuți să lase o sacoșă în apropierea unui sediu al Statului Islamic. În sacoșă era o bombă și a fost prins.

”Au început să mă lovească și să mă electrocuteze pentru a recunoaște. Le-am spus totul”, a afirmat Ahmed, intervievat de reporterii BBC în Turcia.

Ulterior, Ahmed a fost condamnat la moarte, dar călăului i s-a făcut milă și l-a lăsat să evadeze.

Un alt adolescent a povestit că a luptat și ucis în numele organizației Frontul Al-Nusra, parte a rețelei Al-Qaida, de la vârsta de 15 ani, iar, în momentul în care a trecut de partea Statului Islamic, a găsit copii de 13 ani în curs de îndoctrinare.

Statul Islamic deține controlul asupra teritoriilor din nord-estul Siriei și din vestul Irakului, unde a proclamat un califat, condus după legi medievale.

ONU a acuzat în repetate rânduri Statul Islamic și alte grupuri armate din Siria și Irak pentru torturarea și uciderea copiilor. În multe alte cazuri, copiii au fost recrutați, antrenați și folosiți în război.

V.B.