23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 19:20
No menu items!

Iliescu: Ponta a făcut o greșeală

spot_img

Președintele de onoare al PSD susține, ca și Adrian Năstase, că premierul trebuia să consulte conducerea partidului înainte de a se autosupenda

Ponta_Iliescu

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de părere că Victor Ponta a făcut o greșeală autosupendându-se înainte de consultarea conducerii partidului.

Ca și Adrian Năstase, Ion Iliescu a spus că Victor Ponta trebuia să aibă mai întâi un dialog cu „conducerea colectivă a partidului”. „Era firesc ca el să aibă întâi un dialog cu conducerea colectivă a partidului şi să urmeze această decizie personală printr-o consultare, ceea ce n-a făcut-o şi nu este bine. Fără îndoială este o greşeală din partea lui Victor Ponta. Era firesc să existe o deliberare, cel puţin în executivul său, nu a fost bine, nu a fost bine”, a declarat Iliescu pentru gandul.info.

Deși spune că încă nu a avut un discuție pe această temă cu premierul, Ion Iliescu aşteaptă să aibă un dialog cu acesta, precizând, însă, că nu vrea asta pentru a se implica în conducerea partidului. „Este un moment de cumpănă care îl priveşte pe el pe de o parte, dar şi conducerea partidului care ar trebui să reflecteze asupra modului în care va acţiona în continuare. Nu, nici vorbă, sunt deja ani care mă despart ca generaţie, dar sunt alături de partid şi conducerea sa, sunt sigur că se vor găsi soluţii pentru a ieşi din acest moment de cumpănă. Trebuie neapărat să fie un forum de dezbatere a acestei situaţii, prima dată în conducerea restrânsă şi apoi într-un forum mai larg. Nu ştiu dacă o să fie nevoie de Congres, este o chestiune care trebuie deliberată în cadrul Comitetului Executiv. Nu mi-a spus nimic Ponta”, a spus Ion Iliescu.

Potrivit acestuia, în clipa de faţă este o „situaţie nefirească în PSD” şi că aceasta trebuie ”judecată cu toată atenţia”.

Valeriu Motoc