15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 2:41
No menu items!

Ilie Sârbu: Ce să mai facă Băsescu decât să ia un pistol şi să împuşte pe cineva?

spot_img

Ilie Sarbu

Președintele grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat, marţi, la Parlament, că a propus în Biroul Permanent un proiect de hotărâre referitor la afirmaţiile şefului statului despre senatorul PSD Gabriela Firea, precizând că el îi va răspunde de acum președintelui Traian Băsescu când acesta “va ieși din limita bunului simț”.

Sârbu a declarat de la tribuna Senatului că există un proiect pe care l-a avut şi care a cerut să fie discutat la „Diverse”, în cadrul şedinţei Biroului Permanent.

Asta nu exclude posibilitatea ca la următorul plen să venim şi cu un proiect de hotărâre care să fie şi votat, vizavi de felul în care domnul Băsescu tratează un senator al României , membru al unei comisii de anchetă, care îl priveşte direct pe el şi familia sa.

Ilie Sârbu

președintele grupului PSD din Senat

Sârbu a mai precizat că de fiecare dată când Băsescu va “depăși limita bunului simț”, va face si el public “cate un eveniment, puțin plăcut” din viața șefului statului, care va putea fi confirmat de către anumite persoane, deoarece președintele “nu a fost niciodată singur” atunci când au avut loc anumite întâmplări.

Şi atunci m-am hotărât ca de acum, de câte ori iese din limita bunului simţ, am să îi dau câte o replică, care o să îl doară, enorm de mult, fiindcă ştiu foarte multe lucruri direct, din contactul direct cu dânsul. Şi nu îl mai iert, din 2008 şi din alţi ani. Nu mai pot să îl iert. Şi nici dumneavoastră nu ar trebui să îl iertaţi, fiindcă el nu are limite. De data asta am decis ca, atunci când iese, să ies şi eu, a doua zi, să îi mai amintesc câte un eveniment, puţin plăcut, ce e drept, şi el să vină să mă contrazică, că nu e adevărat, nu e adevărat ce spune domnul Sârbu. Îi va fi foarte greu, pentru că nu a fost niciodată singur, şi sunt convins că nu mai ştie cine a fost acolo şi cine ar putea să confirme ce spun eu. Omul ăsta merită să fie pus la punct, să nu mai iasă aşa cum doreşte, să nu mai arunce cu jigniri în stânga şi dreapta, şi mai ales – când au fost jigniri am mai acceptat, ne-am obişnuit în ultimii ani de zile cu Băsescu care jigneşte pe toată lumea – dar când a trecut la alt registru, la ameninţări, chiar că nu mai e de acceptat.

Ilie Sârbu

președintele grupului PSD din Senat

„Faceţi o mică greşeală, nu îl apăraţi o dată şi vedeţi cum vă ameninţă şi vă scoate cine ştie ce, nici nu visaţi. De asta cred eu că ar trebui să conştientizăm cu toţii că, dincolo de ceea ce ne desparte, de doctrinele noastre de partid, că nu se mai poate. Ce să mai facă? Decât să ia un pistol şi să împuşte pe cineva, într-o zi„, a mai adăugat Sârbu.

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus, miercuri, la Parchetul ICCJ, o plângere pe numele preşedintelui Traian Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj.

În plus, 176 de parlamentari, în frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu, au semnat un denunţ de şantaj împotriva preşedintelui Traian Băsescu, acesta fiind depus, joi, la Parchetul instanţei supreme.

Sârbu comenta declaraţiile şefului statului legate de mutarea biroului premierului la MApN, social-democratul spunând: „Dânsul când tremură dimineaţa când intră în birou, de-abia îl ţin consilierii şi-l reanimă cu diverse tării (…) ar trebui să meargă la medic”.

 

D.M.