24 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 22:33
No menu items!

Ilie Sârbu și Viorel Hrebenciuc, vizați de ancheta retrocedărilor ilegale. Sârbu, urmărit penal UPDATE

spot_img

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu este audiat de procurorii DNA Brașov, iar Viorel Herebenciuc urmează să fie întrebat despre retrocedările ilegale te terenuri din Brașov, Covasna și Bacău.

Ilie Sarbu

  • UPDATE

Ilie Sârbu este urmărit penal de procurorii DNA Brașov în dosarul privind retrocerările ilegale de terenuri.

Ilie Sârbu a fost citat pentru audieri și s-a prezentat la DNA Brașov cu avocat, dar nu a dat declarații. Audierile au loc într-o cauză dosar privind retrocedări ilegale de terenuri, în care sunt vizaţi magistraţi şi doi avocaţi, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam. Procurorii DNA au făcut, miercuri dimineață, percheziţii în Braşov, Bacău, Covasna şi Bucureşti, la cinci instituţii, printre care şi tribunalele Braşov şi Covasna.

Viorel Hrebenciuc ar urma să fie și el audiat în acest dosar, susțin surse judiciare. Hrebenciuc este deputat PSD de Bacău și mai este urmărit penal de DNA în alte cauze.

Ilie Sârbu a fost de două ori ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, odată în Guvernul Năstase, iar a doua oară în 2008-2009. Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, este la al treilea mandat de senator și lider al Grupului Parlamentar al Partidului Social Democrat. Din 2012 este membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și vicepreședinte al Comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informații Externe.

Împătimit vânător, Ilie Sârbu este președintele filialei A.J.V.P.S. Timiș și membru al Biroului Executiv  A.G.V.P.S. România.