15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 14:33
No menu items!

Ilie Năstase, suspendat 3 ani de Federația Internațională de Tenis

spot_img

Ilie Năstase a primit vineri verdictul din partea Federației Internaționale de Tenis pentru scandalul iscat la meciul de FED Cup dintre România și Marea Britanie, disputat în luna aprilie a acestui an, la Mamaia, potrivit GSP. 

“Nasty” va trebui să ispășească o suspendare de peste 3 ani, care va expira în decembrie 2020. În plus, va trebui să plătească o amendă de 10.000 de dolari. 

În decurs de 21 de zile, românul poate face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru diminuarea pedepsei. 

“Ilie Năstase este suspendat din orice rol oficial în competiţiile ITF pe echipe sau în cele individuale de sub egida ITF până la 31 decembrie 2020”, se arată în comunicatul ITF.

Năstase va putea lua parte însă la cele patru turnee de Mare Șlem. În 2017, fiind suspendat provizoriu, Năstase nu a putut fi prezent la Roland Garros și Wimbledon.

Ilie Năstase a fost în mijlocul unui scandal de proporţii în luna aprilie, în timpul confruntării dintre România şi Marea Britanie, din FED Cup. 

Românul a jignit o jurnalistă britanică, dar şi pe jucătoarea Johanna Konta şi pe căpitanul nejucător al britanicelor, Anne Keothavong. 

T.S.