20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 18:15

Ilie Carabulea a scăpat de arest

spot_img

Omul de afaceri va fi cercetat în arest la domiciliu, în dosarul “Carpatica – ASF”

carabulea

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost eliberat din arest şi va fi cercetat în arest la domiciliu, în dosarul “Carpatica – ASF”. Decizia luată, marți seara, de magistrații Curții Supreme este definitivă.

Ilie Carabulea, care deţine indirect şi controlează Carpatica Asig din Sibiu, şi Marian Mîrzac, fostul director general al firmei, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie la finele lunii ianuarie, fiind acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai – decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la societatea de asigurări.

Ulterior, măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, însă la finele lunii iulie Curtea de Apel Bucureşti a decis, la propunerea procurorilor anticorupţie, arestarea lui Ilie Carabulea pentru că acesta ar fi luat legătura cu mai mulţi martori şi și-a instalat la domiciliu un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

Procurorii DNA arătau atunci că, în intervalul 24 iunie – 5 iulie, Ilie Carabulea a încălcat “în mod repetat” obligaţiile impuse de Curtea Supremă odată cu înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Curtea Supremă îi interzisese omului de afaceri să părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de Cameră preliminară şi a instanţei Curţii de Apel Bucureşti. În plus, el nu avea voie să comunice cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosar.

Potrivit anchetatorilor, Ilie Carabulea nu a respectat aceste condiţii, luând legătura prin mijloace de comunicare electronice, dar şi prin intermediul unei alte persoane, cu inculpaţii SC Carpatica Asig SA (prin reprezentanţii legali) şi cu Ana-Ina Crudu, dar şi cu mai mulţi martori din dosar.

“Totodată, începând cu data de 25 iunie, inculpatul Carabulea Ilie a instalat un sistem de monitorizare la domiciliul acestuia, conectat la serverul SC Carpatica Asig SA, prin intermediul căruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în sediul SC Carpatica Asig SA şi, implicit la activitatea desfăşurată de inculpaţi şi martori”, a arătat DNA.

CITEȘTE ȘI: Ce magistrat îi va judeca pe Rușanu și inculpații din dosarul ASF