3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 19:52
No menu items!

Ilie Bolojan: “Eu nu am susținut coaliția cu PSD”

spot_img

Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor și unul dintre cei mai importanți lideri ai PNL a declarat că el nu a fost de acord ca liberalii să facă alianță cu PSD. El crede că din cauza acestei alianțe, membrii partidului și electoratul sunt nemulțumiți, dar în timp, dacă se vor vedea rezultate concrete, Bolojan este de acord că oamenii vor fi de acord cu această alianță.

Ilie Bolojan susține că „e simplu să faci declarații, să postezi pe Facebook. Trebuie să și livrezi”.

„Cel mai simplu este să ceri demisii și cel mai greu e să faci ca lucrurile să se întâmple. Eu fiind întotdeauna un om de execuție, am preferat – și cred că este cel mai bine – să faci declarații cât mai puține și să faci cât mai multe lucruri. E simplu să faci declarații, să postezi pe Facebook, dar atunci când e nevoie de decizii trebuie să-ți asumi decizii și trebuie să livrezi, pentru că altfel, vorbim de lipsa de credibilitate a lumii politice. Oamenii și-au pierdut încrederea în noi pentru că pe de o parte, n-am făcut ceea ce am spus și pe de altă parte, pentru că sigur, prestația în guvernare și realizările pe care le-am avut au lăsat mult de dorit față de așteptările comunităților noastre”, a declarat ilie Bolojan la Digi24.

Întrebat dacă viitorul politic al PNL-ului este compromis pentru că a bătut palma cu PSD, Ilie Bolojan recunoaște că partidul trece printr-un moment dificil, dar spune că totul depinde de rezultatele guvernului, de prestația miniștrilor și a tuturor celor care sunt în postura de a lua decizii.

„Vă dați seama câte momente grele a avut acest partid, când n-a intrat în Parlament, prin anii 90, când a luat tot felul de decizii, când a susținut o formulă sau alta. E clar că nu este o situație bună în momentul de față pentru noi, date fiind toate lucrurile care s-au întâmplat, dar viitorul PNL și al oricărui alt partid din România va depinde de cei care sunt în decizie, de modul în care își vor desfășura activitatea. Depinde de prestația guvernului, de prestația miniștrilor noștri, de prestația primarilor noștri din țară, a președinților de Consilii Județene, deci e o sumă de prestații”, a mai explicat Ilie Bolojan.

Liderul PNL de la Oradea a mai subliniat, făcând aluzie la Ludovic Orban, că deși nu a susținut decizia partidului de a face coaliția de guvernare cu PSD și nici nu a votat-o, “nu mi-a fost niciodată rușine că sunt membru PNL și nici nu aș pleca din partid”.

Marilena Nedelcu