21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 20:57

Ikea retrage de la vânzare chiftelele sale în 14 ţări europene

Ikea retrage de la vânzare chiftelele sale în 14 ţări europene

Magazinul Ikea, care vinde şi specialităţi culinare, a anunţat luni că retrage de la vânzare în 14 ţări europene chiftelele congelate, care ar conţine carne de cal, potrivit unui test realizat în Cehia.

“Tratăm acest caz foarte serios şi retragem de la vânzare pachete de un kilogram de chiftele din carne congelate din Slovacia, Cehia, Ungaria, Franţa, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Cipru, Grecia şi Irlanda”, precum şi din Suedia, a declarat Ylva Magnusson, purtătorul de cuvânt al grupului.

Chiftelele pe care Ikea le vinde peste tot în lume sunt produse în Suedia, şi de acolo ajung în toate magazinele sale, inclusiv în România.

În România, chiftelele au fost retrase de la vânzare doar pentru jumătate de oră.

“Chifteluţele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodată la vânzare în vreun restaurant Ikea. Produsele au fost temeinic verificate de către colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele Ikea, împreună cu furnizorul nostru global. Totuşi, noi am decis scoaterea temporară a chifteluţelor de la vânzarea din magazinul din Băneasa, pentru verificare suplimentară”, a declarat Cornel Oprişan, retail manager Ikea România.

A.V.