4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 17:34
No menu items!

IGSU organizează activități cu ocazia Ziei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale- 13 octombrie

spot_img

IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) informează că în următoarea perioadă, cu ocazia marcării Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale -13 octombrie, se vor desfășura evenimente cu caracter public în toată țara.

Inspectoratele județene și cel al municipiului București pentru situații de urgență și-au deschis, vineri, porțile și au organizat o serie de activități cu caracter public, în vederea pregătirii populației pentru astfel de situații.

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale a fost declarată pe 13 octombrie, potrivit Rezoluției 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Oficiul pentru reducerea riscului dezastrelor naturale din cadrul Națiunilor Unite (UNISDR) a inițiat un proiect la nivel mondial care se adresează celor un milliard de persoane cu dizabilități.

Astfel, Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale intenționează să demareze includerea nevoilor persoanelor cu dizabilități în cadrul de reducere a riscului de dezastre.

Daniela Marinescu