9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:34
No menu items!

IGPR spune că Omar Hayssam a fost transferat în penitenciar. Sirianul va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova UPDATE

spot_img

Omar Hayssam arestat

  • UPDATE

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis marți, într-un comunicat de presă, că Omar Hayssam va fi transferat, începând de marți, la Penitenciarului Bucureşti Rahova.

“După îndeplinirea procedurilor de primire în unitate, persoana privată de libertate, Hayssam Omar, va fi cazată într-o cameră cu profil de carantinare  – observare , în conformitate cu prevederile legale”, se arată în comunicatul ANP.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a transmis, într-un comunicat de presă, că Omar Hayssam a fost transferat, marți, în penitenciar. Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a declarat însă că a citit comunicatul IGPR, însă, marți, la ora 12.00, Omar Hayssam nu se afla în nicio închisoare din România.

“Am văzut comunicatul, în acest moment adunăm și noi toate informațiile. Pot să vă spun doar că, în acest moment (marți, ora 11.55 – n.r.), Omar Hayssam nu se află în penitenciar. Vom reveni curând”, ne-a transmis oficialul ANP.

În cursul acestei zile, condamnatul Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Române într-o unitate din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Reamintim faptul că, acesta s-a aflat, din data de 19 iulie a.c., în custodia Poliției Române, fiind introdus într-un Centru de Reținere și Arest Preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru bancrută frauduloasă în iunie 2010, la 20 de ani închisoare pentru acte de terorism în octombrie 2012 și la 16 ani închisoare pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni în noiembrie 2012.

Inspectoratul General al Poliției Române

Raluca Dan