3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:23
No menu items!

IGPR: Controale în zona Aeroportului “Henri Coandă” pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie

spot_img

IGPR: Controale în zona Aeroportului "Henri Coandă" pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie
foto: rnews.ro

Poliţiştii vor efectua miercuri controale în zona Aeroportului “Henri Coandă” pentru a verifica legalitatea activităţii de taximetrie, precizează Poliţia Română.

Verificările vizând transportul rutier în regim de “taxi” şi “rent a car cu şofer” vor fi realizate de angajaţi ai Direcţiei de Poliţie Transporturi – Serviciul de Transporturi Aeriene şi ai Direcţiei Rutiere, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul IPJ Ilfov.

Polițiștii vor acţiona în zona aeroportului, în special în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor şi vor verifica modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi, precum şi ale legislaţiei rutiere.

Principalul obiectiv al acţiunii este impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Oamenii legii vor urmări diminuarea pirateriei, a concurenţei neloiale şi vor controla funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

De asemenea, polițiștii îşi propun să identifice persoanele care deţin substanţe cu efecte psihoactive, la acţiune fiind folosit un câine specializat în depistarea acestor substanţe.

Lucian Mera