10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 2:12

IGPR: Circa 2.000 de amenzi aplicate şoferilor care practică transportul public de persoane

spot_img

IGPR: Circa 2.000 de amenzi aplicate şoferilor care practică transportul public de persoane
foto: consumatorul.com

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat aproape 2.000 de amenzi şoferilor care practică transportul public de persoane pentru abateri de la regulile de circulaţie, dar şi pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi odihnă.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, “în urma controalelor au fost aplicate 1.890 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 69 pentru nereguli privind legalitatea transportului efectuat şi 82 pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă. 

Alte 1.739 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, dintre care 394 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare şi una pentru neacordarea priorităţii de trecere. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 26 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au retras 42 de certificate de înmatriculare. Pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă sau pentru defecţiuni tehnice grave, a fost dispusă măsura imobilizării a 11 vehicule. 

De asemenea, pentru efectuarea ilicită a transportului public, în 4 cazuri s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective”.

Controlul a fost efectuat la nivel naţional și a avut loc în urmă cu două zile, precizează Poliţia Română.

Oamenii legii au verificat legalitatea transportului rutier public, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă şi starea tehnică a vehiculelor.

La activităţile de control în trafic, au participat 662 de poliţişti rutieri şi 133 de inspectori de trafic din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, fiind verificate 3.787 de autovehicule destinate transportului public de persoane.

Lucian Mera