14 C
București
joi, 4 martie 2021 - 18:25

IGPR acuzat de licitaţii trucate

IGPR acuzat de licitaţii trucate
foto: ziuacargo.ro

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) se judecă cu Inspectoratul General de Poliţie (IGPR) cu privire la o licitaţie pentru un sistem informatic.MAI a găsit mai multe nereguli, iar acum IGPR ar trebui să plătească aproape 500.000 de lei, adică 25% din valoarea contractului.

Potrivit notei de constatare făcută de Corpul de Control al MAI, cei de la IGPR au pus mai multe cerinţe restrictive pentru a avantaja o anumită firmă în câştigarea licitaţiei respective.

“În urma efectuării unor verificări, Corpul de Control al MAI a  considerat că au fost impuse anumite cerinţe de calificare şi selecţie restrictive pentru alegerea consultantului şi a aplicat corecţii financiare în valoare de 25% din valoarea contractului încheiat cu operatorul economic. Precizăm că, aceste corecţii nu vizează întregul proiect finanţat din fonduri structurale, ci doar contractul încheiat cu firma de consultanţă”, anunță un comunicat al IGPR.

De asemenea, au fost făcute modificări ce constau în eliminarea unor obligaţii ale prestatorului, a mai constatat Corpul de Control al MAI.

Constatările Corpului de Control au fost contestate în instanţă de către IGPR, în vederea anulării corecţiilor financiare.

La data de 25.09.2012, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea formulată de IGPR în contradictoriu cu Corpul de Control al MAI şi a dispus suspendarea executării notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare până la soluţionarea acţiunii pe fond.

Sentinţa a fost atacată cu recurs de către Corpul de Control al MAI la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care nu s-a pronunţat până în prezent.

A.V.