23.9 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 10:31
No menu items!

Igor Dodon se oferă voluntar pentru testarea vaccinului rusesc împotriva Covid-19

spot_img

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a anunțat, vineri, pe Facebook, că este pregătit să intre în programul de testare a vaccinului anti-COVID 19 Sputnik V, produs de Rusia. Acesta vrea, astfel, ca vaccinul să ajungă cât mai repede în țara pe care o conduce, afirmând că serul este singura variantă, în condițiile în care s-ar fi dovedit ca nu există imunitatea colectivă.

Igor Dodon se află, în prezent, într-un sanatoriu în apropiere de Moscova și este gata să testeze vaccinul, potrivit anunțului pe care l-a făcut pe Facebook.

Prieteni, așa cum deja cunoașteți, sunt pentru câteva zile la un sanatoriu, lângă Moscova, unde continui niște investigații pe care le-am început în luna martie. Fiind aici, am discutat cu partenerii din Federația Rusă despre vaccinul anti-Covid care a fost elaborat și este în procedura de testare. Am văzut că există mulți sceptici, atunci când am anunțat despre acest vaccin, de aceea, vreau să vă anunț că sunt gata să mă ofer ca primul dintre moldoveni pentru a testa vaccinul anti-Covid propus de Federația Rusă. Vreau să fac acest lucru pentru cetățeni, ca să ajungă cât mai repede în Republica Moldova„, a scris Igor Dodon pe Facebook.