1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:30
No menu items!

Ieri-demis de Băsescu, azi-ministru la Sănătate

spot_img

Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul Sănătății, a fost învestit miercuri cu funcţia de ministru al Sănătății. Pentru cel care a înființat SMURD și a făcut din sistemul de Urgență din România un exemplu pentru alte țări acest an a fost o perioadă în care și-a antrenat  răbdarea și tactul profesional.

Raed Arafat a fost, la începutul acestui an, concediat o săptămână, după ce președintele Băsescu l-a acuzat că se opune reformei din Sănătate pentru că are interese oculte și are vederi socialiste  pentru că se împotrivește privatizării sistemului. I-a recomandat ca, dacă are alte păreri, să părăsească ministerul. Aceste incidente televizate i-au făcut pe oameni să iasă în stradă, protestând împotriva atitudinii președintelui Băsescu și cerând păstrarea SMURD drept celulă de intervenție de urgență autonomă.

De la începutul lunii octombrie, adică după demiterea ministrului Vasile Cepoi, acuzat de incompatibilitate, Raed Arafat a fost, de facto, ministrul sănătății, iar decizia de astăzi oficializează această situație. El trebuie să gestioneze nu doar afacerile curente ci și reforma sistemului și aplicarea unui nou pachet legislativ în domeniuil sănătății.