39.1 C
București
miercuri, 17 iulie 2024 - 20:35
No menu items!

Iconițe și cruciulițe în scutecele unui bebeluș

spot_img

Polițiștii locali bucureșteni au avut mult de lucru în primele zile ale tradiționalul pelerinaj de la Patriarhie de Sfântul Dumitru, care se va încheia marți. În jurul miilor de credincioși veniți să se închine la moaștele sfântului s-au aflat tot timpul persoane puse pe furtișaguri sau care au tulburat liniștea publică.

„Cei care mănâncă ceafă de porc ajung în iad”

Au fost furate nu mai puțin de 50 de icoane de la standurile cu obiecte de cult, organizate de Patriarhie, semn că unii români sunt foarte „credincioși”! Lucrurile au fost ulterior recuperate de către polițiști. Aceștia au mai prins un bărbat care „ciordise” 30 de kilograme de cupru dintr-un canal aflat în zona Pieței Unirii. Un fals călugăr împărțea credincioșilor mir dintr-o sticlă de ulei obișnuit, iar un altul făcea scandal, dăruind, vesel, celor din zonă fluturași pe care scria „Cei care mănâncă ceafă de porc ajung în iad”. Șuții din jurul pelerinilor și-au folosit tot arsenalul de experiență. O fetiță de 12 ani „ținea tira” unchiului ei, de 52 de ani, care fura de zor obiecte de cult. După ce au fost surprinși de polițiști, ei au încerat să fugă, dar au fost reținuți de o echipă a patrulei călare.

„Copiii borsetă”

Și mirul, tămâia sau cruciulițele au stârnit interesul hoților. Cei care au acționat, și-au folosit propriii copii, de 13, 14, 15 ani, pe post de „copii borsetă” pentru a ascunde în buzunarele acestora obiectele furate. Astfel de obiecte de mici dimensiuni, sustrase, au fost găsite în scutecele unui prunc de câteva luni, pe care o fetiță de 14 ani îl ținea în brațe. Un băiat de numai 12 ani a reușit să fure singur 12 icoane. Un record! Hoții au mai tăiat corturile de la standurile aflate în curțile a patru mănăstiri. Unul dintre cei surprinși la furat, l-a amenințat pe reprezenntanul Patriarhiei că îl bate, dacă face plângere împotriva lui. Infractorul a fost predat Poliției Române care va trebui să-l cerceteze mai de parte pentru fapta lui. Dana Fodor Mateescu