4.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 4:21

Ice Bucket cu secretarul de stat Beciu de la IMM-uri

spot_img

Secretarul de stat Cătălin Beciu a găsit  metoda de „reparație morală” a oamenilor de afaceri

beciu 1

Proaspăt uns secretar de stat la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu (nume cu o sonoritate aparte în aceste zile) are deja o inițiativă legislativă unică. Este singurul membru al Guvernului Ponta care are curajul să caute soluții de a contracara ofensiva DNA.

Beciu a găsit  metoda de „reparație morală” a oamenilor de afaceri pe care toți îi cataloghează drept hoți și îi hulesc. Cătălin Beciu vrea să-i recompenseze pe afaceriștii onești, care plătesc la zi taxe și impozite către stat. Și nu, nu e vorba despre vreo facilitate fiscală, ci despre… diplome, confecționate și realizate, cum altfel, decât tot din bani publici, adică din taxele și impozitele colectate de la aceiași afaceriști onești.

Nimeni nu s-a gândit până acum la asta. Nimeni în afară de Cătălin Beciu.

beciu 2

Motivul care stă la baza acestei inițiative a fost explicat de Beciu, într-un scurt interviu acordat Sursa Zilei, prin trimitere la găleată. Cum care găleată? „Găleata pe care o umple permanent mediul privat și din care fură alții”.

Este o măsură reparatorie pentru acești oameni pe care toți ne-am obișnuit să îi facem hoți… Dar nimeni nu spune că acești oameni, mediul privat umple permanent găleata asta ca să fure alții. Toată lumea spune doar că se fură, dar ca să furi, trebuie să ai de unde să furi și găleata asta e umplută permanent de afaceriștii onești.

Cătălin Beciu
secretar de stat

Legiferarea acordării de diplome va fi făcută printr-un proiect de act normativ – lege, ordonanță de urgență – nu se știe încă ce anume, dar Cătălin Beciu – care se definește drept “un tip eficient” – a făcut deja primele demersuri: a cerut susținerea premierului Victor Ponta și a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Catalin Narcis Beciu

Când va avea toate detaliile legate de proiectul lui legislastiv, mai exact când acesta se va contura pe hârtie, Cătălin Beciu va face publice aceste detalii. Momentan, nu știe exact nici ce va sta scris pe diplome. „Sunt eficient. Am cerut sprijin de la premierul Victor Ponta, de la președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, când voi avea proiectul, vă voi oferi toate detaliile”, a încheiat Beciu. Cătălin Beciu.

Până la finele lunii ianuarie, când a fost numit secretar de stat la IMM-uri, Cătălin Beciu a fost reprezentantul Asociației Patronale Libera Inițiativă. El deține, printre altele, un club exclusivist de golf și polo călare, în apropierea Capitalei.

Raluca Dan
Marilena Nedelcu