10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:25
No menu items!

ÎCCJ a respins definitiv acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare împotriva procurorului Bogdan Pîrlog pentru un comunicat de presă

spot_img

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, luni, definitiv recursul Inspecției Judiciare în procesul cu prim-procurorul adjunct Bogdan Pîrlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, conform portalului instanței.

Bogdan Pîrlog este procurorul care a deschis dosarul ”10 August” și a avut un discurs vehement împotriva Secției Speciale și a Liei Savonea pe vremea când aceasta conducea Consiliul Superior al Magistraturii.

Inspecţia Judiciară a început o acţiune disciplinară faţă de procurorul militar Bogdan Pîrlog de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în urma afirmaţiilor făcute de acesta într-un comunicat al Asociaţiei „Iniţiativa pentru Justiţie” publicat în 30 martie 2019.

  • „Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Bogdan Ciprian Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare”, preciza Inspecția Judiciară într-un comunicat transmis presei la începutul lunii septembrie 2019.

Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii i-a dat dreptate la acea vreme procurorului Pîrlog, în cadrul ședinței din 13 noiembrie 2019, motiv pentru care Inspecția condusă de Lucian Netejoru a făcut recurs la Curtea Supremă, cerând sancționarea disciplinară a adjunctului PTM. Luni, ÎCCJ a respins definitiv demersul Inspecției Judiciare de sancționare disciplinară a procurorului.

Aceasta nu este singura acțiune disciplinară deschisă de IJ pe numele lui Bogdan Pîrlog. În 27 august 2018, Inspecţia Judiciară anunţa că a exercitat o acţiune disciplinară faţă de procurorul militar în urma unor comentarii făcute de acesta într-un articol publicat în ianuarie 2018.