16.2 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 18:33

Iau amploare cazurile de infectare cu noua tulpină britanică, în România. Cei mai mulți pacienți NU au fost în Marea Britanie

Încă trei noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus au fost confirmate, marți, la pacienţi din Bucureşti, Cluj şi Covasna, anunță Ministerul Sănătății.

”Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă 3 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7”, a transmis, marţi, MInisterul Sănătăţii.

Doi dintre pacienţi nu au istoric de călătorie în Marea Britanie.
Numărul total al cazurilor confirmate a ajuns la 59.

Dintre cei confirmați marți este vorba despre o femeie în vârstă de 35 ani din Bucureşti care a revenit în ţară din Marea Britanie la sfârşitul lunii ianuarie, o femeie în vârstă de 25 de ani din judeţul Cluj, care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie, şi un bărbat în vârstă de 80 ani din judeţul Covasna, care, de asemenea, nu are istoric de călătorie în Marea Britanie.

Până în prezent, CNSCBT a confirmat 59 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7 și care este cunoscută ca fiind extrem de contagioasă.