Iasomia sfântă

Iasomia sfântă

Iasomia sfântă

Arbust exotic, originar din Caucaz, iasomia cucereşte prin splendoare şi fineţea aromei îmbătătoare. Parfumul de iasomie este folosit de japonezi în rugăciuni, deoarece induce o stare interioară de receptivitate faţă de frumos. În China, consumul ceaiului de iasomie este o veche tradiţie. Cuvântul arab “yasmin” înseamnă “darul lui Dumnezeu”.

Din florile de iasomie se extrage unul dintre cele mai scumpe uleiuri esenţiale din lume, cu efecte uluitoare asupra organismului. Parfumul florilor de iasomie alungă stresul şi deprimarea, relaxează şi are efecte benefice asupra întregului sistem nervos, înlăturând anxietatea, depresia, oboseala psihică şi spaimele. Stimulează creativitatea, exprimarea artistică, sporeşte intuiţia, are efect euforic, naşte încredere şi iubire.

Uleiul esenţial de iasomie se recomandă pentru dureri – masajul relaxează muşchii şi calmează durerile de spate. Pe lângă proprietăţile terapeutice, iasomia are şi rol cosmetic, ajutând la întreţinerea tenului şi a părului, prin reglarea sebumului.

Ceaiul de iasomie calmează, relaxează şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, reglând tensiunea arterială şi se recomandă ca relaxant în perioadele stresante şi solicitante fizic şi psihic. În combinaţie cu ceai verde, iasomia este eficientă în subţierea stratului adipos şi accelerarea metabolismului. În medicina chinezească, ceaiul de iasomie înlătură migrenele şi stimulează circulaţia sângelui.

Floarea de iasomie conţine substanţe care previn şi combat cancerul, extractul de iasomie fiind folosit ca ingredient de bază într-un medicament destinat tratării cancerului. Ca odorizant, favorizează meditaţia şi relaxarea şi are proprietăţi afrodiziace.

 

Roxana Mera

NICIUN COMENTARIU