13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 13:42

Iași: Două tramvaie cumpărate cu milioane de euro nu pot fi folosite. Aproape toate peroanele stațiilor trebuie modificate

spot_img

Cele două noi tramvaie, cumpărate din Polonia cu 2,06 milioane de euro bucata și care au fost aduse recent în municipiul Iași nu pot fi scoase prea curând nici măcar în probe. Asta pentru că autoritățile au constatat că nu corespund peroanelor stațiilor de tramvai. Drept urmare, Compania de Transport Public Iași trebuie să refacă peroanele în toate stațiile în care acestea sunt mai lungi și mai înalte față de podeaua garniturii.

De ieri, 3 august, reprezentanții Compania de Transport Public Iași măsurau de zor peroanele în vederea modificării pentru noile tramvaie, potrivit ziare.com.

În mai multe zone din oraș, peroanele din stațiile de tramvai au fost modernizate în sensul că au fost alungite pentru a încăpea mai mulți călători și înălțate. Directorul CTP Iași, a menționat că peroanele vor fi adaptate pentru noile tramvaie.

“Sunt tramvaie cu podea joasă, sunt mai late și trebuie să ne adaptăm. Stațiile au fost făcute pentru tramvaiele care circulă acum în oraș. Noi măsurăm peroanele pentru a le aduce la noile standarde. Acum facem o evaluare și, unde măsurătorile cer, se vor adapta pentru noile tramvaie”, a spus Cristian Stoica, directorul CTP Iași.”

C.D.