1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:28
No menu items!

Iarna lovește năprasnic Bucureștiul și Sudul României. Vin nămeți de 30 cm. UPDATE

spot_img

Autoritățile au intrat în febra pregătirilor pentru o iarnă grea. Urmează o perioadă extrem de dificilă, mai ales pentru Sudul României. Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, din noaptea de marți spre miercuri se așteaptă un val puternic de ninsori abundente, care va lovi și Capitala. Meteorologii avertizează că zăpada poate atinge și 30 de centimetri fiind și viscolită.

Potrivit aceleiași prognoze, după acest val de ninsori urmează o perioadă de ger puternic. Comandamentul de iarnă se întrunește, luni, pentru a pregăti toate activitățile necesare în astfel de situații.

UPDATE

Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, valul de ninsori abundente va lovi Banatul, începând de marți, de la ora 12, va ajunge Oltenia și, în final va pune stăpânire pe Muntenia. Județele cele mai afectate vor fi Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Galați, Teleorman, Giurgiu, Ialomița.

Valul de ninsori va fi urmat de un ger năprasnic până duminică. Sandu a dat exemplu Bucureștiul, unde, joi noaptea, se vor înregistra -20 de grade. Duminică se va reveni la valori normale pentru luna decembire.

Autoritățile se laudă că sunt pregătite să facă față urgiei.