Iarnă violentă. Autostrăzi închise. Accident pe A1. Echipele ISU și SMURD se deplasează pe jos printre mașinile blocate. FOTO

iarna

  • UPDATE

Un accident rutier s-a produs pe Autostrada București-Pitești din cauza vitezei, în apropiere de Găești. Echipele SMURD și ISU s-au deplasat la fața locului pe jos, printre mașinile și TIR-urile blocate pe ambele benzi de circulație, pe o distanță de câțiva kilometri.

acc 1

Autoturismul a intrat cu violență în spatele unui TIR, iar un alt autovehicul a lovit autoturismul intrând efectiv sub acesta. În jurul orei 13.30, echipele SMURD au reușit să ajungă la victime, una dintre ele fiind transportată la Spitalul din Găești. Pompierii au reușit și ei să scoată autoturismul de sub TIR, precum și pe celălalt de sub cel intrat sub autotren.

acc 2


Circulația rutieră a fost închisă, începând cu ora 12,30, pe autostrăzile A1 București – Pitești și A3 București – Ploiești, din cauza fenomenului de viscol cu vizibilitate redusă, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Rutele ocolitoare recomandate sunt: pentru A1 București — Pitești: DN7 (București — Titu — Găiești—Pitești) și pentru A3 București — Ploiești: DN 1 (București — Ploiești).

“Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA recomandă participanților la trafic să evite zonele afectate de zăpadă și viscol. Dacă totuși nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanții la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condițiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, combustibil, pături, săculeț cu material antiderapant, alimente, apă)”, precizează CNADNR.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până duminică seară la ora 22,00 avertizările Cod portocaliu și Cod galben de viscol emise vineri și a majorat la 18 numărul județelor aflate sub Cod Portocaliu.

A.V.

NICIUN COMENTARIU